fbpx
AJATUSMALLIT

Näin löydät oman intohimosi, oman ikigain

Löydä oma intohimosi, oma ikigaisi

Millainen on elämäsi silloin, kun toteutat syvintä intohimoasi – ikigaitasi? Ikigai kertoo sinun tarkoituksestasi elämässä. Se saa sinut syttymään! En nyt tarkoita kutsumusammattia, koska voit täysin hyvin toteuttaa kutsumustasi ja tuntea onnellisuutta niin työelämässä ja / tai vapaa-ajallasi. Jos emme saa toteuttaa itseämme työ- emmekä vapaa-ajalla, näkyy se jollain tavalla oman voimamme rikkinäisyytenä – tavalla tai toisella.

Kuvittele tilanne, että sinulla on rahaa niin paljon käytössäsi, että sinun ei tarvitsisi ikinä murehtia rahan perään, mitä tekisit? No joo, ehkä varmaan ensin lomailisit ja ottaisit rennosti. Mutta ihan varmasti pidemmän päälle lekottelu voisi alkaa tympimään. Mikä on se, jota silloin tekisit?

Mitä sinä rakastat? Mikä on sinun intohimosi? Mikä on asia, joka saa sydämesi pulppuamaan iloa? Asia, jotka lomaillessakin pohdit rakkaudella? Missä olet hyvä? Mikä on kutsumuksesi? Mistä sinulle maksetaan? Mitä maailma tarvitsee mielestäsi?

Nämä ovat kysymyksiä, joita vanha itämainen viisaus, Ikigai kehottaa miettimään.

Jos huomaat jumittuneesi johonkin tilanteeseen, tarkista mitkä ovat tärkeimpiä asioita, joita sinun tulee muuttaa.

Ainoa pysyvä asia on muutos.”

Ikigai - itämainen vanha viisaus

Anna itsellesi aikaa tutustua itseesi

Tulosta Ikigai pdf-muodossa. Oletko reflektoinut kunnolla ja rehellisesti itseäsi?

Jos huomaat olevasi tilanteessa, joka inhottaa sinua, vaikka on tuntunut aikaisemmin mukavalta (esim tietty työ)… Mieti, onko jokin muuttunut? Onko kenties joku kolmas tekijä, joka on syönyt motivaatiotasi? Vai onko tämä ikäänkuin “been there, done that”? Ei vaan kiinnosta? Ehkä ajattelumallisi on muuttunut vuosien varrella ja olet huomannut toisenlaisten asioiden vetävän sinua puoleesi. Olet myös huomannut taitavuutta siellä, missä et sitä aiemmin ole huomannut.

Missä olet hyvä? On taitoja, joita olet saanut synnyinlahjaksesi. Sinulla on myös sellaista osaamista, jonka olet opetellut. Millaisissa asioissa koet olevasi hyvä niin työ-, koti- kuin harrasteympyröissä?

Mitä rakastat? Mitä tehdessäsi sydämesi loistaa valoa? Minkä asian tekeminen tuottaa sinulle iloa?

Mitä maailma tarvitsee? Mikä on sinun oma henkilökohtainen näkemys siitä, mitä maailma tarvitsee tällä hetkellä eniten? Mitä ihmisten olisi hyvä oppia? Millaista osaamista he tarvitsee? Millaisia tuotteita he tarvitsevat? Millaisia kokemuksia? No millaiset asiat ovat sellaisia, mitä suret elämässä? Mitkä tuntuvat pahalle? Entä mitkä asiat ovat sellaisia, joiden parissa väsyt hetkessä? Minkä muutoksen haluaisit saada aikaan?

Mistä sinulle maksetaan? Jos olet palkkatyössä, mistä osaamisesta sinulle maksetaan? Jos olet yrittäjä, mistä osaamisesta asiakkaasi sinulle maksavat? Jos haluat lisätuloja, mitä osaamista voit tuotteistaa ja josta ihmiset ovat valmiita maksamaan sinulle rahaa? Olet sitten työnhakija tai yrittäjä, onko jotain, missä asiassa ihmiset useimmiten kääntyvät puoleesi kysymään neuvoa?

Mikä on sinulle tärkeää?

Ikigai-kukkanen risteää lehtiensä päälle. Näistä risteyskohdista löytyvät intohimosi, missiosi, kutsumuksesi ja ammattisi. Syvimmistä terälehdistä löytyvät pelkosi, jotka estävät toteuttamasta syvintä intohimoasi, sinun tarkoitustasi.

Intohimosi ymmärrät, kun katsot kohtia ”Mitä sinä rakastat” ja ”Missä olet hyvä”. Mitä yhteneväisyyksiä löydät?

Missiosi paljastuu, kun katsot kohdat ”Mitä sinä rakastat” ja ”Mitä maailma tarvitsee”.  Mikä on se sanoma, jota haluat levittää?

Kutsumuksesi ilmenee, kun katsot kohtia ”Mitä maailma tarvitsee” ja ”Mistä sinulle maksetaan”. Mitä sellaista voit tarjota maailmalle, josta sinulle voidaan maksaa tai maksetaan?

Ammattisi paljastuu siitä risteämiskohdasta, jossa ovat ”Mistä sinulle maksetaan” ja ”Missä olet hyvä”. Millaisia työnkuvia näistä kahdesta kohdasta muodostuu?

Pelot löydät Ikigain syvimmistä risteämiskohdasta. Jos intohimosi ja missiosi eivät ole tasapainossa, voit tuntea olevasi jollain tavalla ”rikki” sisältä. Jos missiosi ja kutsumuksesi eivät ole tasapainossa, voit tuntea niinkuin jotain puuttuisi elämästäsi. Jos kutsumuksesi ja ammattisi eivät ole tasapainossa, voit tuntea tylsistymistä ja tyhjyyttä. Jos ammattisi ja intohimosi eivät ole tasapainossa, voit tuntea itsesi tarpeettomaksi.

Katso video Ikigain täyttämisestä

Annan neuvoja videolla oman Ikigain täyttämiseen sekä jaan oman Ikigaini, ole hyvä 🙂

Katso video Youtubessa: Löydä oma intohimosi, oma ikigai

Kiitos ♥

// Olen julkaissut version tästä kirjoituksesta aikaisemmassa blogissani.

Kuvat: Rawfilm – Unsplash, Canva, Onnellinen.fi

ONNELLINEN.FI

Kuva Pirjosta. Kuva © Olli Laisalmi

Heleijaa ♥

Tervetuloa mun blogiin ja kauppaan. Toivottavasti viihdyt. Kirjoitukset täällä pohjautuvat omiin kokemuksiini, asiakascaseihin, joita olen saanut luvan käyttää, uskomuksiin, oman voiman löytämiseen ja kaikkeen siihen mielenkiintoiseen, mitä meidän mielemme käsittelee ja kuvaa maailmaa.

MITEN VOIN AUTTAA?


Blogiartikkelit aiheella keho & mieli

 

TILAA BLOGIKIRJOITUKSET SÄHKÖPOSTIISI

TILAA ONNELLISEN YOUTUBEKANAVATÄSSÄ MUUTAMA MUU AIHEESEEN LIITTYVÄ POSTAUS. NAPPAA LUKULISTALLE.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *