fbpx
KEHO & MIELI

Oivalla stressin salaisuus

Mikä on stressin salaisuus?Stressi  on mielenkiintoinen asia. Se on hyvä asia tietynlaisissa tilanteissa ja haitallinen tietyissä. Olet varmaan kyllästymiseen asti kuullut “Taistele ja pakene” -reaktioista? Olet ehkä kuullut siitä, miten pitkään jatkuessaan stressi aiheuttaa sairauksia kehotasolla? No varmasti tiedät myös ns positiivisesta stressistä? Tämä artikkeli ei kuitenkaan selitä auki eri stressityyppien määritelmiä. Tässä artikkelissa ei myöskään paneuduta siihen, millaisia hormoneja eri stressityypit lisäävät tai vähentävät stressaantuneessa kehossa, saati sitä, millaisia sairauksia pitkittynyt stressitila voi saada meissä aikaan.

Meillä on korviemme välissä uskomaton mahdollistaja. Me emme tällä hetkellä pysty edes tietämään mihin kaikkeen aivoistamme on. Sen tiedämme, että pystymme lisäämään uusien aivosolujen määrää. Jos tykkäämme oppia uusia asioita, autamme aivojamme pysymään nuorekkaampina ja voimme vähentää riskiä sairastua muistisairauteen.

On siis tärkeää, mihin suuntaamme ajatuksemme. Mihin kiinnitämme huomion, lisääntyy.

Etkö usko? Tee tämä testi, joka on videolla. Se on englanninkielinen, toivon, ettei se aiheuta ongelmaa:

Noh, tuo edellinen oli vain temppu periaatteessa, mutta kuitenkin se selittää mielestäni ovelalla tavalla sen, miten näemme niitä asioita, joihin keskitämme huomiomme. Se viittaa siihen tietoisuutemme salapoliisiin. Raskaana olevat naiset tai äidiksi haluavat näkevät helpommin ympärillään raskanaolevia tai tuoreita vanhempia lastenvaunuineen. Arkkitehti kiinnittää taloon tullessaan ihan eri asioihin huomiota kuin siivooja, tai vaikkapa parturi.

Jos stressi pääsee kehotasolle sairautena tai uupumisena, voimme selitellä tapahtunutta tekemisen paljoudella tai jollain muulla. Oleellista kuitenkin on se, miten siihen asennoidumme.

Artikkelissani  ”Minkä arvoinen on elämäsi” kerron siitä, miten itse määrittelemme arvon kokemillemme asioille. On kyseessä sitten henkiset arvot tai materia. En esitä suhtautumaan stressaaviin ajatuksiin väheksyen, vaan kunnioituksella. On täysin mahdollista päästä eroon stressaavasta ajattelusta, vaikka tekisi pitkiä päiviä tai muuten olisi täyttänyt kalenterinsa täyteen. Tärkeää on myös se, tuottavatko tekemisemme meille iloa. Teemmekö päätöksiä pelosta käsin? Turvallisuuden tunteesta käsin? Intuitiolla? Kaikki vaikuttavat kaikkeen.

Tein maksuttoman stressinhallinnan minikurssin, jonka voit valita lukea tai kuunnella äänitteenä. Ole hyvä:

Osallistu maksuttomalle stressinhallinnan minikurssille

 

Voimme tehdä itsemme hyväksi niiiin paljon, kun muutamme omaa tapaa tarkastella asiaa. Siihen tarvitset ainoastaan halun tehdä muutos omaan ajatteluun stressin suhteen.

Onko stressi painunut kehotasolle asti?

Voit hallita stressiä hengitysharjoituksella. Katso oheiselta videolta harjoitus, joka vähentää kehon happamuutta ja auttaa stressinhallintaan.

Katso video youtubessa.

Kiitos ♥

Kuvat: Shutterstock & Canva

ONNELLINEN.FI

Kuva Pirjosta. Kuva © Olli Laisalmi

Heleijaa ♥

Tervetuloa mun blogiin ja kauppaan. Toivottavasti viihdyt. Kirjoitukset täällä pohjautuvat omiin kokemuksiini, asiakascaseihin, joita olen saanut luvan käyttää, uskomuksiin, oman voiman löytämiseen ja kaikkeen siihen mielenkiintoiseen, mitä meidän mielemme käsittelee ja kuvaa maailmaa.

MITEN VOIN AUTTAA?


Blogiartikkelit aiheella keho & mieli

 

TILAA BLOGIKIRJOITUKSET SÄHKÖPOSTIISI

TILAA ONNELLISEN YOUTUBEKANAVATÄSSÄ MUUTAMA MUU AIHEESEEN LIITTYVÄ POSTAUS. NAPPAA LUKULISTALLE.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *