fbpx
Keho & mieli

Ovatko sairaudet perinnöllisiä vai periytyvätkö uskomukset?

Pavlovin koirat ja uskomuksetHaastan sinut miettimään, että missä määrin perinnölliset sairaudet ovat todella perinnöllisiä ja missä määrin kyseessä on periytyvä ajattelumalli? Jos olemmekin jollain tavalla kuin Pavlovin koirat, ehdollistumme jostain asiasta, josta luomamme uskomukset siirrämme jälkipolvillemme? Tai mitä, jos on olemassa perinnöllisiä sairauksia, mutta muuttamalla periytyneitä ajattelumalleja, voi alttius sairastumiselle vähetä tai jopa poistua kokonaan? Miten sinä? Mihin sinä uskot tai haluat uskoa?

Tiedätkö mitä ehdollistumia sinuun on koodattu?

Tiedätkö Pavlovin koirakokeen? Siinä koiralle soitettiin kelloa, jonka jälkeen se sai lihaa. Koira ei aluksi erittänyt sylkeä, ennenkuin sai lihan suuhunsa. Kuitenkin kokeen edetessä koira oppi ehdollistamaan (yhdistämään) kellon soittamisen ruokaan. Koiralla valui kuola suusta, vaikka se ei ollut saanut vielä ruokaa. Ihmettelet ehkä, että miten tämä liittyy pääaiheeseen? Malta…

Ärsykkeenä (ehdollistavana tekijänä) voi toimia mikä tahansa aistikanavan ärsyke. Äänet, hajut, maut, tuntoaisti ja näköaistihavainnot. Musiikki on yksi voimakas ärsyke – niin positiivisessa mielessä kuin haastavassakin. Ehkä muistat jonkin musiikkikappaleen, jonka kuuleminen saa sinussa jonkun tunnereaktion aikaan, koska yhdistät sen johonkin elämäsi tapahtumaan? Kappale voi saada sinut itkemään tai hyvälle fiilikselle?

Väkivallan uhreille pelkkä kosketus voi laittaa sisäiset hälytyskellot soimaan, vaikka kosketus olisi rakastava. Pullantuoksu voi saada välittömästi lempeän fiiliksen lapsuuteen, jolloin kokija hetken aikaa saa elävän muistikuvan lapsuudestaan ja tuoreista äidin leipomista pullista. Mielikuva voi olla niin elävä, että se edelleen kostuttaa suupielet. Mieti hetki, mitä ehdollistumia pystyt juuri nyt palauttamaan mieleesi?

NLP:ssa (Neurolingvistinen ohjelmointi) tätä ehdollistamista kutsutaan ankkuroinniksi. Kehoon koodattuja ankkureita voi poistaa, sekä ohjelmoida uusia positiivisia tilalle.

Tilaa tästä itsellesi Onnellisen sisäpiirin viestit

Miten uskomusten ja ehdollistumien periytyminen on mahdollista?

Oletko kuullut rottakokeesta, jossa rotat altistetiin aluksi kirsikankukkaa muistuttavalle tuoksulle? Välittömästi kirsikankukan tuoksuttamisen jälkeen heille annettiin sähköisku. Niin, ikävää. Rotat reagoivat toistoihin kuten Pavlovin koira, eli he oppivat ehdollistamaan kirsikankukan tuoksun kipuun. Rotista tuli pelokkaita pelkästä kirsikankukan tuoksun haistamisesta.

Tässä ei vielä ole koko juttu. Rottien pelkoreaktio kirskikankukan tuoksulle periytyi seuraaville sukupolville. Testirottien poikaset saivat siis pelkoreaktion pelkästä kirsikankukan tuoksusta, vaikka pikkurotat eivät olleet koskaan aiemmin haistaneet sitä missään!

No miten tämä rottakoe liittyy millään tavalla ihmisiin? Voiko meillä ihmisillä olla samaa ehdollistumien eli uskomusten periytyvyyttä?

Haasta itsesi hetkeksi aikaa pohtimaan näitä ajatuksia:

  • Ajatuksesi vaikuttavat siihen, miten sinä voit.
  • Reagoit kehollasi kokemiisi tunteisiin, jotka ovat seurausta siitä, mitä olet juuri ajatellut. (Tunnereaktiot)
  • Ihmisen paranemiseen vaikuttaa se, luottaako hän käytettävään menetelmään tai sitä harjoittavaan lääkäriin tai muuhun asiantuntijaan.

Sydäntietoisuus

Miten oikeastaan paranemme? Millaiset asiat vaikuttavat paranemiseemme?

  • Tietääkö kukaan oikeastaan, miksi joku ihminen paranee ja toinen ei, vaikka ovat saaneet samaa hoitoa? Tästä yhtenä esimerkkinä polvileikkaus, jossa toiselle ryhmälle tehtiin korjaava polvileikkaus ja toiselle lumeleikkaus ilman korjausta. Kun tutkijat analysoivat ryhmien kokemuksia leikkausten jälkeen, ei niissä ollut mitään eroa. Eikä tämä toki ole ainoa lumeleikkaus, jossa potilas on parantunut. Meidän mieli on ihan käsittämätön! Ja ei, en tällä halua kritisoida kaikkia leikkauksia 😀
  • Jos siis ihminen voi parantua, vaikka ei olisi saanut oikeaa lääkettä tai oikeaa leikkausta, eikö sitä loogisesti ajateltuna voi parantua myös vaihtamalla omaa ajattelutapaa?
  • Onko siis merkitystä sillä, oletko käynyt lääkärissä, homeopaatilla, papin kanssa juttelemassa, akupunktiossa?
  • Yhtä kaikki, maailmassa on paljon asioita ja toimintamekanismeja, joita emme pysty ymmärtämään.

Siis mieti millainen mahtava tietokone meillä jokaisella on tuolla korvien välissä! Käytämme nykytiedon mukaan siitä vain murto-osan ja kyllä tästäkin väittämästä löytyy ihmisiä puolesta ja vastaan! Ajattelumme vain tarvii vähäsen uudelleen ohjelmointia. Tämän tiedon ei pitäisi missään nimessä lannistaa sinua ajattelemaan, että olisit voimaton, mikäli suvussasi on perinnöllisiä sairauksia. Ei. Päinvastoin sinulla on mahdollisuus vapautua kehoosi koodatuista negatiivisista uskomuksista käsittelemällä omia pelkotilojasi ja uskomuksia. Eikö ole mahtavaa! Kukaan ei voi luvata paranemista, en minä, mutta ei sen puoleen kukaan lääkäri tai täydentävä hoitajakaan. Voin kuitenkin taata, että omaa ajattelumallia muuntamalla voi elämästä saada huomattavasti onnellisempaa.

Luonani on käynyt sellaisia asiakkaita, joilla on ollut voimakkaita fyysisiä oireita, mutta varsinaista sairautta ei ole löytynyt huolellisista lääketieteellisistä tutkimuksista huolimatta. Uskomuksia käsittelemällä oireet ovat hävinneet.

Käsittelemällä siis omia pelkotilojasi ja uskomuksia, voit vapautua kehoosi koodatuista negatiivisista uskomuksista. Kokemasi sairaudet voivat olla siis peräisin esi-isiesi ”kehoon painetuista” ehdollistumista. Se ei tarkoita, että olisit voimaton näiden kanssa, vaan sitä, että sinulla (kuten myös esi-isilläsi on ollut) on mahdollisuus tehdä töitä uskomusten kanssa, jolloin paraneminen voi olla mahdollista.

Mun unelma-Suomessa lääkärit & täydentävät hoitomuodot löytyy sulassa sovussa saman katon alta, jossa pidetään tärkeinpänä potilaan paranemista. Ei sitä, että kuka on oikeassa ja kenen hoitomuoto on oikea ja kenen väärä. Tämä on yksi kannustin toteuttaa tätä minun omaa intohimoa tästä aiheesta.

Mielestäni kaikkia tarvitaan, niin lääkäreitä kuin täydentävän hoitomuotojen asiantuntijoita. Otathan vastuun omasta terveyden hoidostasi. Älä ulkoista sitä kenellekkään muulle, ethän.

Voit katsoa artikkelin myös videolta:

Kiitos ♥

Ps. Tämän kirjoituksen myötä toivotan sinulle lukijani ihanaa joulua & riemastuttavan upeaa uutta vuotta 2019. Seuraava blogikirjoitus perjantaina 4.1.2019.

Lähteet:

ONNELLINEN.FI

Kuva Pirjosta. Kuva © Olli Laisalmi

Heleijaa ♥

Tervetuloa mun blogiin ja kauppaan. Toivottavasti viihdyt. Kirjoitukset täällä pohjautuvat omiin kokemuksiini, asiakascaseihin, joita olen saanut luvan käyttää, uskomuksiin, oman voiman löytämiseen ja kaikkeen siihen mielenkiintoiseen, mitä meidän mielemme käsittelee ja kuvaa maailmaa.

MITEN VOIN AUTTAA?


Blogiartikkelit aiheella keho & mieli

 

TILAA BLOGIKIRJOITUKSET SÄHKÖPOSTIISI

TILAA ONNELLISEN YOUTUBEKANAVATÄSSÄ MUUTAMA MUU AIHEESEEN LIITTYVÄ POSTAUS. NAPPAA LUKULISTALLE.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *